IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвесторовци, к`ви са тия данни? :-)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря, ще ходя да си ги искам от банката. Там по-миналата година си взех за М+С дивидента. Беше някаква тъпа процедура, понеже клона в Казанлък ги изплащал и попълних някакви декларации и след 2 дни ги прехвърлиха в София и при второто ходене ги взех. Просто си мислех, че тази година всечко ще се разпределя по клиентските сметки при посредниците. А в самите дружества като се обадиш за инфо са рядко нелюбезни и неграмотни, а прехвърлянето по телефони и служитнели може да те побърка. Не мога да разбера как едно ИП ги е получило а друго не, но както и да е.
    Благодаря и успех!

Коментар

• И аз си ги взех някъде началото на октомври 2005г. oт централата на International Asset Bank /бивша Първа Източна Международна Банка/, намираща се на бул. Тодор Александров 81-83,
      www.iabank.bg

Коментар

• Бангов, мене посредниците ми събраха всички дивиденти, включително и този. Явно твоите са некви лениви или кухи негодяи, да. Предните години ги вземах и аз чрез Многоименната бамка... бе ако си от София сещаш се - голямата лъскава на Тодор Александров, все не мога да и запомня поредното име... :-(
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз ги взех от банката миналата есен.

Коментар

• Императоре, малко извън темата искам да те питам за дивидента на ХЕС за 2004 от 1лв. Посредника не ми го е пуснал по сметката и ми каза че още не са получили за никого дивидент от дружеството. Прегледах новините на борсата и не видях съобщение от ХЕС за начина на изплащане на този дивидент. Ти взел ли си твоя и ако да как? Ако някой друг знае нека също отговори, че сумата ми не е лоша и не ми се чака да го събирам с следващия дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Че то преди 2001 на кой му дреме за дивидентите - те веч загубени са, тъй че по-добре не ги пускайте, да не се нервят разсеяниците... :-)

Може някой да ползва тези данни за анализ.

Малка корекция - дивидентите преди 2001 г. все още се изплащат.

Сметката се прави по следния начин.
              Правото да си получиш дивидента изтича 5 г. след датата на гласуването му (която дата ние публикуваме в базата данни именно поради важността на тази дата за изчисляването на 5 г. давностен срок).
              Дивидентите за 2000 г. са гласувани през април-май-юни и юли 2001 г.
              Тоест още 3-4-5 м. давностния срок за получаването им не е изтекъл.
              По тази причина много хора ги интересуват дивидентите преди 2001 г., по точно дивидентите за 2000 г.

Коментар

• Че то преди 2001 на кой му дреме за дивидентите - те веч загубени са, тъй че по-добре не ги пускайте, да не се нервят разсеяниците... :-)

А Химко го мани - то една лула тютюн не чини, ти ще се занимаваш со него... :-)

Коментар

• ще направим всичко възможно да намерим по-нов отчет на Химко, дори да е предаден само на хартия, за да не стоят тези милиони там, за да не се заблуди някой

А по отношение на базата данни с дивиденти? Аз имам пръст в нея и ще се радвам да я признаеш.
                  В сайта на КФН има дивиденти до 2001 г. А при нас има и преди това.
                  Събрано е всичко което може, в удобен формат, на удобно място и е предоставено безплатно.
                  Прекрасна база за правене на справки, когато някой се интересува дали има да получава дивиденти.

Коментар

• Не се нерви, приятелю, гледах в графата Обобщен отчет и нулите потресоха ме, да... :-)

Коментар

• Re: Инвесторовци, к`ви са тия данни? :-)

Първоначално изпратено от Императорът
                      Колчем чета данните Ви за разните предприятия, толко пъти за мозъкът ловя се... :-( Какви са тия данни какво е туй чудо? Според вас напримерно Химко струва кажи-речи 90 000 000, ако не греша... и кой и как го сметна? Никой нормален човек не би дал и 90 кинта за цялата развалина...
                      http://www.bse-sofia.bg/download/fin...ormi092004.xls
                      Ето тук е записана печалба от 93 357 хил лв.

В обобщен отчет на Химко investor.bg/companies.php?id=14 преди 93 357 хил.лв. пише "Печалба2", като по-долу е записано, че това е Нетна Печалба/Загуба от последния финансоя отчет.

Коментар

• Re: Инвесторовци, к`ви са тия данни? :-)

Първоначално изпратено от Императорът
                        И според вас Медика и ХЕС и М+С не са ли дали дивидент?
                        И колко ли още неверни данни, за които не се сещам или не съм забелязал...
                        Поправете се...

Банда - аре всички да ги натиснем да коригират пропуските и грешките, че така само подвеждат хората...
                        Аз съм потресен от това изявление.
                        Investor.bg е единственото място където безплатно в удобен формат има всички данни за дивиденти. Данните се опресняват ежедневно.
                        HES
                        investor.bg/companies.php?id=131&type=6
                        MDIKA
                        investor.bg/companies.php?id=35&type=6
                        MCH
                        investor.bg/companies.php?id=202&type=6

Аз недоумявам как е възможно да излезе подобно обвинение.

Коментар

• Оттам да си дръпнат другите тогаз, аз пиша само тия, от които смуча...
                          Да.

Коментар

• В bse-sofia.bg ги има тези дивиденти бе хора.

Коментар

• Аз погледнах, Гари, графата Счетоводна стойност на акция и направо се съдрах от смях... то може от Химко да са им пратили ткива цифри, но само пълен лаик би повярвал.... а дивидентите ще ги река и дано помогна на Инвесторовците со тази елементарна и общодостъпна информация, да.
                              Дивидентчета/акция на:
                              М+С - 4 кинта,
                              Медика - 2.3 кинта,
                              ХЕС - 1 кинт,
                              Албена - 40 стинки,
                              Софарма - 18 стинки.

Аре, щом не ги знаят - да черпят сега. :-)

Коментар

• Имп, явно не си забелязал, че в инфото за компаниите в Инвестора е предвидена възможност да се предложи допълнителна информация. Така че ги добави тези дивиденти, наистина ще е полезно.

А в страницата на Химко пише капитализация 4.63 млн. Не че това го прави с нещо привлекателно. Знаеш, че мнението ми за тази руина съвпада с твоето.

Коментар

Working...
                                X